Stockholmterapi AB

Petra Söderholm Leg. Psykoterapeut

Jag har förmånen att arbeta med det mest angelägna och spännande arbete som jag vet. Jag är en nyfiken och rättfram person med humor som tycker om att kastas in i nya situationer. Jag har lätt vara flexibel och då jag jobbat länge så känner jag mig trygg i rollen som terapeut. Min roll som terapeut är att tillsammans med dig/er undersöka och se vad som påverkar er och hur ni ska komma vidare och du/ ni kommer aktivt att medverka i arbetet. Jag kommer att hjälpa dig/ er att se på er situation från ett nytt håll och hitta alternativa sätt att tänka och handla. Min lediga tid ägnar jag åt min familj och vänner. Jag läser gärna och går långa promenader med vår hund eller är på havet i vår båt. Jag håller mig i form genom att springa, spela squash och yoga. Jag skrivit boken "Compassion - medkänsla med dig själv och andra" med en medförfattare.

Var ligger min mottagning?

Jag tar emot för individuella samtal och parsamtal på Psykoterapimottagningen på StArtillerigatan 28.

Telefon: 073- 640 22 39 Epost: petra.stockholmterapi@gmail.com Adress: Artillerigatan 28, Stockholm Hemsida: www.petrasoderholm.se

Vill du veta mer eller boka en tid så är du varmt välkommen att kontakta mig.

Vad har jag för examen?

Jag tog min socionomexamen 1992 och vidareutbildade mig inom familjeterapi och parbehandling under 1999–2000. 2006 var jag klar med min steg 1 utbildning i kognitiv psykoterapi vid Svenska institutet för kognitiv psykoterapi och 2009 gick jag en utbildning i ”Fördjupning i psykoterapeutiskt arbete med unga vuxna” på Psykoterapiinstitutet. Jag fick min psykoterapeutexamen på Stockholms Universitet, Psykologiska Institutionen. Jag är legitimerad av Socialstyrelsen. Jag arbetar med kognitiva och beteendeinriktade (KBT) metoder och har även ett systemiskt synsätt i förståelse av olika människors problematik. Mottagningen har anknytningsteori som teoretisk bas vilket gör att du här får hjälp att förstå ditt eget och din eventuella partners anknytningsmönster och vad det innebär för dig och dina/era relationer. Grundutbildad i EFT för par.

Hur länge har jag jobbat som terapeut?

Jag har arbetat med terapi och behandling i olika former sedan 1988. Jag har under mitt arbetsliv arbetat med enskilda samtal, grupper, familjearbete och parterapi. Jag har lång erfarenhet av att träffa människor med relationsproblem, familjeproblem, psykiska svårigheter, depression, ångest, föräldrafrågor, missbruk m.m.

Med vilka klientkategorier har jag arbetat med?

Då jag arbetat länge och på inom många områden så har jag arbetat med människor i nästan alla åldrar. Med barn inom barnpsykiatri och skola, med ungdomar på behandlingshem och i skola, med unga vuxna som har blivit unga föräldrar eller med missbruksproblem och relationsproblem, med vuxna i föräldraskapsfrågor, parterapi, familjebehandling, relationsproblem. Hjälpbehovet kan vara olika men många kommer med frågor kring relationsproblem, ångest, fobi, missbruk, ADHD och andra neuropsykiatriska diagnoser, depression, livskriser.

Jag har arbetat med individuell samtalsbehandling, anhörigsamtal, parterapi, familjebehandling och gruppbehandling.

Hur vidareutbildar jag mig?

Jag har under åren hela tiden vidareutbildat mig med längre utbildningar. Under senaste året har jag dessutom gått utbildningsdagar och kurser inom ACT, CFT, KBT och mindfulness. Jag läser mycket av den nya litteratur som kommer ut kring terapeutiska behandlingsmetoder och jag har regelbunden handledning och vidareutbildning av Egil Linge.

Hur ser en typisk arbetsdag ut?

Jag arbetar lite varierat både dag och kvällstid, men oftast börjar en arbetsdag med en bra promenad med hunden. Under dagen sen har jag ca 5–6 samtal där jag träffar olika människor i olika skeden i livet. Alla har sin historia och jag ser det som en verklig förmån att få delta i deras utveckling. Jag träffar både par och enskilda men ibland också hela familjer och anhöriga.. Jag har anknytningsteorin som bas i mitt behandlingsarbete som beskrivs i böckerna Hemligheten och Den mörka Hemligheten (skrivna av Egil Linge och Dan Josefsson) Jag har arbetat på Egil Linges mottagning i Stockholm under fyra år. Handledning med Prof Paul Gilbert och dr Mary Welford via skype.

Kostnad och längd 1 200 kr/ 50min individuella samtal

1600 kr/ 60 min parsamtal

2400 kr/ 90 min parsamtal

Hur långvarig är en typisk terapi?

Vi träffas en första gång för att du/ni ska kunna känna efter om jag är rätt terapeut för dig/er och jag ska se om jag kan hjälpa dig/er på bästa sätt. Därefter bestämmer vi tillsammans mål för samtalen. Givetvis beror det på vad du/ni har för problematik men oftast kan man nog säga att man kommer en lång väg på 10-15 samtal. Vid individuella samtal brukar jag rekommendera att man kommer varje vecka för att senare eventuellt glesa ut. Jag kan också erbjuda parterapi enligt IBCT modellen ( KBT). Om man vill ha en mer traditionell parterapi brukar man ta ett samtal i taget och se hur lång vi kommer varje gång, vanligtvis är dessa samtal varannan vecka.

Adress

Sturegatan 64
114 36, STOCKHOLM
Sverige

Karta

 
Petra Söderholms bild

Fakta

  • Leg. Psykoterapeut
Kön
Kvinna

Telefontider

Måndag till Fredag
9:00 - 18:00
Språk
Svenska
Maxpris
1100kr
© 2013 hittaterapi.se Om oss · Cookies · Kontakt · Hjälp · Logga in · Akut hjälp